Uitslagen TT van onze leden.

Jongdierendag 2017 te Bennekom.Zaterdag 09 september 2017, jongdierendag van de Nederlandse Javaclub. Onze voorzitter, Albert heeft er voor gezorgd, dat dit jaar onze jongdierendag onder gebracht was bij de Edese Pluimvee vereniging. Deze ging door in de manege van Stal Roosendaal aan de Harnsesteeg 12 te Bennekom. Ideale locatie voor zo een dag.

Er waren 71 java krielen te bewonderen, in 16 erkende kleurslagen en 2 AOC kleurslagen. Deze werden gebracht door 11 liefhebbers, uit Nederland en België.

Zoals voorheen, was er eerst een leden keuring, opgedeeld in 4 groepen, voor elke groep,  een 17 dieren te keuren in verschillende kleurslagen. Altijd interessant, de kleurslagen die je zelf hebt, leer je beter kennen en de kleurslagen die vreemd voor je zijn leer je anders bekijken en beoordelen. Elke groep bracht hun 4 beste Java’s, uit hun te beoordelen Java krielen  naar voren.  De finalisten, java’s werden mooi in rij opgesteld.

Daarna gingen wij samen aan tafel, voor het middagmaal, dat verzorgd en opgediend door leden van EPV. Dit was zeer netjes, met soep, broodjes en koffie. Bedankt.

Met een mooie finale van 16 beste dieren uit de ledenkeuring, mocht keurmeester Aad Rijs deze dieren ter hand nemen om te keuren, een predicaat te geven en de winnaar aan te duiden.

Van de 16 finalisten was er maar 1haan, zwart, de rest allemaal hennen, waaronder 6 zwarte, 1 wit, 1 wit-blauw columbia, 1 buff-zwart columbia, 1 porselein, 1 citroen-porselein, 1 oker-wit porselein, 1 goudberken, 2 witpatrijs.  Keurmeester Aad Rijs was gecharmeerd door de hoge kwaliteit van deze java krielen in het algemeen.

De beste Java kriel van deze jongdierendag was een zwarte hen F96 van de Com. Goorden-Hermsen. Op de tweede plaatst een porselein hen F96 van Jos  Reyskens.Op de derde plaats een zwarte hen F96 van D. Oostlander.Albert, bedankt voor de organisatie, deze was top. EVP, bedankt om de fijne samenwerking.Voor de leden of liefhebbers van de Java kriel die niet aanwezig waren: volgend jaar zeker proberen te komen, want je leert telkens wat meer ,over dit mooie ras.       Jos Reyskens.

IJsselvliedtshow te Wezep, Hier waren 20 zwarte javakrielen ingezonden alle zwart van kleur, de fraaiste haan werd geshowd door Rijk Bos met 1e ZG, bij de hennen ging de eer naar H.Bluemink met 1e F ook de 2e F van deze fokker, tevens fraaiste javakriel van de show.

 Open show te Diepenheim. Hier waren 4 zwarte javakrielen ingezonden van de Comb. Noaberschop, de fraaiste hen scoorde een 1e ZG.

 Tentoonstelling Pluiske Dessel België

Hier waren 6 Java krielen aanwezig in 2 kleurslagen,  3 x zwart en 3 x  blauw gezoomd, Van Roger Struyf. Keurmeester van dienst, Jacques Rousseau.

1F 96 MJ zwart, Roger Struyf  2F 96 VJ zwart, Roger Struyf

3ZG 95 VJ blauw gezoomd, Roger Struyf. De overige 3 Java’s, allen ZG95.

 Kleinveetentoonstelling Nut en Sport Rekem België

Hier waren 18 Java krielen ingeschreven in 4 kleurslagen, 5 x citroen porselein, 3x porselein, 3x buff zwart columbia en 7 x zwart, door 3 liefhebbers.

Keurmeester van dienst was Roberto Gatti.

1 F96 VJ zwart, Jos Reyskens 2F96 VJ zwart buff columbia, Jos Reyskens

3ZG 95 VJ zwart, Jos Reyskens. Andere kleurslagen ook ZG’s , een mooie collectie.

 Uitslagen Veluws verband, hier mogen van de aansluitende verenigingen elk lid drie dieren inzenden, er waren zes javakrielen ingezonden in de kleuren zwart en buff zwart Columbia, de fraaiste een zwarte hen van H.Bleumink met 1e F, ook showde hij de 2e F, H.van Panhuis scoorde ZG met buff zwart Columbia. 

 Tentoonstelling Pluiske Dessel België

Hier waren 6 Java krielen aanwezig in 2 kleurslagen,  3 x zwart en 3 x  blauw gezoomd, Van Roger Struyf. Keurmeester van dienst, Jacques Rousseau.

1F 96 MJ zwart, Roger Struyf 2F 96 VJ zwart, Roger Struyf

3ZG 95 VJ blauw gezoomd, Roger Struyf.De overige 3 Java’s, allen ZG95.

 Uitslag van de Tentoonstelling in Grootegast

Ronald Klok uit Lioessens behaalde de volgende beoordelingen;

Haan oud; zg 93 Haan jong; 1 G 92 Haan jong; G 91 Hen jong; G 92

Hen jong 1 F 96 Trio;  ZG 93 jong. 

mvg, Joke Bosma, Dr. Compagnie.                                                 

30ste Maasmechelse pluimveeshow Het Korhoen 13-14 en 15 oktober 2017

 

Hier waren 34 Java krielen ingeschreven door 3 liefhebbers in 6 kleurslagen, 15 zwart, 4wit, 5 citroen porselein,3oker wit porselein,4 witpatrijs,3 buff zwartcolumbia.

Keurmeester van dienst was Roger Struyf.

1F96 VJ Witpatrijs van Jo Dormans. 2F96 VJ Zwart van Jos Reyskens.

3F96 VJ Buff-zwart columbia van Jos Reyskens.

Verder in de zwarte, nog een F96 VJ voor Jo Dormans, in de wit patrijs nog en F96 VJ van Jo Dormans, in de Oker wit porselein nog een F96 VO, voor Jos Reyskens, in de citroen porselein nog Zg 95 ‘ers voor Martin Hermans, en de overige java krielen bijna allemaal hoge ZG’s.

De F96 hen wit patrijs van Jo Dormans was beste kriel van de TT.

Proficiat, Jo.

Alweer een mooie collectie Java krielen op deze TT met hoge predicaten.

 

Kleindieren show te Wenum Wiesel, hier waren 17 javakrielen ingezonden in de kleuren zwart en buff zwart Columbia, de fraaiste haan en hen in buff zw. Coll. Met 1e ZG94 Comb. Timmer, bij de zwarte hanen ging de eer naar R.Bos met 1e F96 ook showde hij de 2e F96, bij de zwarte hennen ging de eer naar H.Bluemink met 1e F96, ook de 2e F96 was van deze fokker.

 

Show te Ede, hier waren 11 javakrielen ingezonden in 3 kleurslagen, in buff zwart columbia  2x ZG94 voor H. van Panhuis, in zwart bij de hanen een 1e F96 voor H.van Panhuis, ook een 1e F96 bij de hennen van deze fokker, bij de koekoek 1e F96 van A.van Beek, de rest alle ZG, keurmeester K.van de Hoek.

 

Show van Peklo te Lochem, hier waren 10 javakrielen ingezonden in zwart,goudberken en buff zwart columbia, in zwart hennen 1e F 96 en ZG 95 en in goudberken een 1e F96 en ZG94, de goudberken werd op twee na de fraaiste van de show de fokker is D.Oostlander, de buff zwart columbia behaalde 3x ZG en met buff 2x G92 en ZG93.

 De Parel van de Mijnstreekshow KPSV Brunssum 21en 22 oktober 2017.

 Hier waren 64 Java krielen Ingeschreven in negen kleurslagen, patrijs, witpatrijs, goudberken, citroen porselein, buff zwart columbia, oker wit porselein, zwart, wit en koekoek, door 6 liefhebbers.

 

1F 96, MJ zwart van Jo Dormans, 2ZG 93 MJ zwart van Jo Dormans

1U 97, VJ Zwart van Jo Dormans,2F 96, VJ zwart van Jos Reyskens

3F 96, VJ zwart van L. Frusch, 4F 96, VJ zwart van L. Frusch

5ZG 95, VJ zwart van Martin Hermans, 1ZG 95, MJ wit van Jo Dormans

1F 96, VJ wit van Jo Dormans, 2ZG 94 VJ wit van Jo Dormans.

                                                       

1ZG 95 VO okerwit porselein van Jos Reyskens 1ZG 94 VJ okerwit porselein van Jos Reyskens, 1ZG 95 VJ koekoek van L. Frusch,2ZG 94 VJ koekoek van L. Frusch

1F 96 MJ citroen porselein van Lies Cremers,helaas geen lid NJC loopt prijs mis.


1ZG 95 VJ citroen porselein van Jos Reyskens, 2ZG 95 VJ citroen porselein van Lies Cremers, 1F 96, MJ  buff zwart columbia van Jo Dormans

1F 96 VJ  buff zwart columbia van Jos Reyskens,2ZG 94 buff zwart columbia van Jo Dormans, 1ZG 93 VJ goudberken van Jo Dormans, 1ZG 93 MJ witpatrijs  van Jo Dormans, 1F 96, VJ witpatrijs van Jo Dormans,2ZG 94 VJ witpatrijs van Jo Dormans

1ZG 94 VJ patrijs van Willy Rosseel.

De zwarte hen U97 van Jo Dormans was beste dwerghoen van de TT

De buff zwart columbia hen F96 van Jos Reyskens was 2de beste dwerghoen van de TT   PROFICIAT JO

 Tentoonstelling Vooruitgang Eisden en Omstreken 28-29 oktober 2017.

Hier waren 12 Java krielen ingeschreven in 3 kleurslagen, zwart, porselein en citroen porselein door 2 liefhebbers.Keurmeester van dienst was Belmans Karel.

 1U97 MJ zwart, Jos Reyskens ,2F96 MJ Porselein, Patricia Reymen, 3F96 VJ zwart, Jos Reyskens,Verder in porselein VJ 2x Zg 94 en Zg 93, citroen porselein, MJ en VJ 2x Zg 94, zwart VJ 2x Zg 95 en Zg 94.

 De zwarte Java haan U97 was het beste hoen van de show. Proficiat Jos.

 Show te Twello. Hier behaalden de Comb. Goorden-Hermsen met de hennen 1e F96 en met de haan 1e U97

Deze werd de fraaiste van de show, H,Bleumink behaalde de e2 F96 met een hen.

Van harte gefeliciteerd met dit suk6.

 

Van Pallandtshow te Varsseveld, hier werden 9 javakrielen ingezonden in de kleuren wit, buff en Buff zwart columbia, de fraaiste werd een hen met 1e F96 in de kleur Buff, alle dieren van H.Lankveld.

 

Veluwepoortshow Putten, hier werden 21 javakrielen ingezonden in de kleuren zwart en buff zwart columbia, de fraaiste zwarte haan was van R.Bos met ZG95, de fraaiste zwarte hen met 1e F96 was van H.van Panhuis tevens fraaiste javakriel en winnaar van de Fokke Anthonides bokaal, hij showde ook de fraaist buff zwart columbia ZG95     Gefeliciteerd Harmen.

 

WPKC show te Zuidbroek, hier waren slechts zeven javakrielen ingezonden in de kleuren zwart en koekoek, de fraaiste werd een oude zwarte hen met 1eF96 van L.Kroeze.                                             

                                                 

Gallinova te Barneveld, hier waren drie zwarte javakrielen ingezonden, deze behaalden twee maal ZG95 en F96, de fokker is H.Bluemink uit Twello.

 Peelhorstshow te Horst, hier waren 36 javakrielen ingezonden in de kleuren zwart,wit,zwart wit gepareld,blauw wit gepareld, Buff, wit zwart columbia en wit blauw columbia, bij de witte ging de eer naar W.Toonen met een hen 1eF96, de fraaiste zwarte was van PJH Zanders met een hen 1e F96, ook showde hij een 1eF96 met een zwart wit geparelde, M.Hermens won met een buff hen 1eF96, bij de zwart en blauw columbia achtige won W.Toonen met 1e F96 tevens de fraaiste javakriel van de show. 

 

Noabershow te Hengelo, hier werden 10 javakrielen in de kleur zwart en goudberken ingezonden door de Comb. Noaberschop, de fraaiste zwarte een hen met 1e F96, bij de goudberken de haan een ZG94 en de fraaiste hen 1eF96.rest alle ZG

 

Flevoshow te Dronten, hier waren vijf zwarte javakrielen ingezonden van zeer hoge klasse, de fraaiste haan 1e F96 en de fraaiste hen 1e F96 fokker R.Bos.

 

Kleindierenshow te Waalwijk, hier waren 10 zwarte javakrielen ingezonden, de fraaiste met 1eF96 een hen van B.Hekman, hij behaalde meerdere keren ZG95.

 

43ste kleinvee tentoonstelling van De “STER” Meeuwen 17-18 en 19 november 2017 Nederlandse Javaclub districtshow.

Keurmeester van dienst was Roberto Gatti.

Hier waren 54 Javakrielen aanwezig in 11 kleurslagen ingeschreven door 8 liefhebbers. 96/1 MJ zwart van Jos Reyskens.96/2 VJ zwart van Jos Reyskens.96/3 VJ Buff-zwart columbia van Patricia Reymen.De zwarte haan was algemeen kampioen en Provinciaal kampioen dwerghoenders mannelijk.Citroen porselein, VJ zg95, MJ zg94, VJ zg94 van Patricia Reymen.Okerwit porselein, VO zg 95 en VJ zg 93 van Patricia Reymen. Witpatrijs, 2x  VJ zg 94 van Jo Dormans.Wit,  MJ zg 95, VJ zg 95 en VJ zg 93 van Jo Dormans.Porselein, MJ F96 , VJ zg95 en 2x  VJ zg94 van Patricia Reymen. Berken, VJ zg93 en 2x zg92 van Jef Mulders. Buff zwart columbia, VJ F96/3, zg95 MJ, zg95 VJ en zg94 VJ van Patricia Reymen.Blauwpatrijs, zg94 MJ van Willy RosseelPatrijs, 2x zg94 VJ, 2 x zg93 MJ, zg93 VJ van Willy Rosseel.    Zilverpatrijs, zg94 en zg92 van Marc Aerts.Koekoek, zg93 VJ, van Laurens Frusch.

Zwart , F96/1 MJ, F96/2 VJ, zg95 VJ van Jos Reyskens, 2x zg95 MJ, zg95 VJ  van Jef Mulders. Zg95 VJ en 2x zg94 VJ van Jo Dormans, zg94 VJ en zg92 van Marc Aerts, Zg93 van Laurens Frusch. De zwarte haan van Jos Reyskens was algemeen kampioen en Provinciaal kampioen dwerghoenders mannelijk van de Show.

 

                                            

TT Sport veredelt Ureterp

Er waren door O Bosma 6 zwarte Java krielen ingestuurd helaas de enigste.

 Hen  oud zg    93 Hen  oud 1 zg 94 Haan jong zg  93 Hen jong   g 92 Hen jong  zg  93 Hen jong  zg  94 Ze zijn gekeurd door keurmeester T. Boschma [ A]

Show te Bocholt te Duitsland, hier werden uit verschillende landen dieren ingezonden, in totaal 822 javakrielen in alle erkende kleurslagen, bij de zwarte hanen behaalde de Comb. Goorden – Hermsen 1x HV96 en 2x SG95, ook SG voor G.Vinckenbosch, R.Struyf, bij de zwarte hennen werd de Comb.Goorden-Hermsen kampioen met V97 ook behaalden zij meerdere HV96 en SG 95, ook prima dieren van C.Michielse,R.Struyf,G.Vinckenbosch, bij de witte scoorde W.Toonen zeer hoog met 2x HV96, de buff scoorde M.Hermens meerde SG95, bij de klasse blauw gezoomd scoorde R.Struyf meerde SG94, bij de blauw patrijzen was er een SG94 voor W.Rosseel, bij zilverpatrijs was er een SG95 voor M.Aerts, bij de wit zwart columbia was er een V97 voor W.Toonen en hij behaalde meerden SG95, bij de wit blauw columbia behaalde W.Toonen HV96 en meerde SG95, Jos Reyskens behaalde met diverse kleuren meerde SG95

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten.          

                         

 

Valeishow te Veenendaal, 6 dieren ingezonden in Buff zwart col. en koekoek de fraaiste buff zw.col. een haan van Timmer met F96, de fr. Koekoek 1e F96 hen van A.van Beek.

Waterpoort show te Sneek slechts 2 dieren ZG95 haan en de hen 1e F96 R.Bos.

 

                                               


-->