Dieren Weetjes.

 


 

Opa verteld.

 

 

 

Maker en schrijver D.Oostlander  kopiëren verboden.

Luizen.

Luizen in welke vorm dan ook, kan men eenvoudig bestrijden met frontline, U zult denken Frontline is toch voor de hond, ook meer ook voor kippen 100% werking, U neemt een spray naargelang het aantal kippen van 250 ml- 500 ml.de kippen worden avonds als het donker is behandeld, men sprayt iets onder de vleugels en iets op het poepgat, ik zeg iets, bij elke kip, dit doe ik 1 a 2 x per jaar en het resultaat is geen luis meer te bekennen.

 

Bevruchting Haan.   

Een boertje uit het Gelderse vertelde mij eens, als het koud weer is, ik bedoel vorst met een stevige oosten wind, en deze wind staat op het hok dan bevrucht de haan niet.

 

Dunne mest. 

Hebt U dieren die even aan de dunne mest zijn, neem een kilo graan en doe daar 8 druppels pepermunt olie door, even mengen en inlaten trekken en het probleem is verholpen.

 

Darm flora.

Geef Uw kippen en of kuiken 1x per week een stukje brood gedrenkt in de karnemelk, vinden ze lekker en goed voor de darmen.

Ook zijn er liefhebbers die iets appelazijn door het drinkwater doen, veel duiven liefhebbers doen een teen knoflook in het water deze teen verversen als hij zacht wordt, goed tegen wormen.

Grit.

Meeste geven gemend duiven grit, hier zit van alles in.

  


 


-->